Однією з найпоширеніших естетичних проблем є проблема небажаного волосся. Боротьба з цим здійснюється різними методами, але нічого не дає такого результату як лазерна епіляція. Точніше сказати, лазерна епіляція - це єдиний метод, що позбавляє небажаного волосся назавжди. У чому принцип цього? Основа лазерної епіляції – це принцип «селективного фототермолізу». Це означає, що лазерний промінь поглинається певною «мішенню», у волоссі це темний пігмент – меланін, у судинах – гемоглобін. Саме тому світле пушкове і сиве волосся, яке не містить цей пігмент, не піддається впливу лазерної епіляції.

Також важливо, що оточуюча шкіра, яка не містить пігменту, не пошкоджується. Ефективне видалення волосся відбувається у фазі "анагену", тобто росту. Відповідно, необхідна певна періодичність, для позбавлення всіх волосся на необхідній ділянці впливу, так як не всі волоски можуть перебувати в однаковій фазі в момент епіляції. Відбувається це так – лазерний промінь послідовно «прогріває» волосяний фолікул, після чого волосся випадає, а фолікул руйнується. Зруйнований фолікул згодом не зростає. Звичайно, за 1 процедуру видалити назавжди волосся неможливо. Для того щоб повністю позбавитися небажаного волосся необхідно пройти курс лазерної епіляції з певним проміжком. Стандартний курс становить від 8 процедур, проміжок між ними – 6 тижнів. Перевага лазера в тому, що волосся випадає вже після 1 процедури і протягом наступних 6 тижнів не росте (перевірено, це дійсно так!).

Як потрібно підготуватися? Необхідно виключити прийом антибіотиків за 2 тижні до лазерної епіляції, не засмагати 1 місяць до 2 тижні після процедури. Якщо ми беремо в порівняння інші методи (бритва, віск, депілятор), то волосся, яке Ви видаляєте, росте потім у тій же кількості з тією ж інтенсивністю. Плюс лазерної епіляції ще й у тому, що після кожної процедури волосся росте все менше і волоски стають тоншими.

Існує кілька видів лазерних установок із різною довгою хвилі. Але одним із найефективніших є олександритовий лазер. Довжина хвилі олександритового лазера 755 нм. Однією з його переваг є швидкість – спалах повторюється 2 рази на секунду. Безболісність та комфорт забезпечує потужна система охолодження кріогеном (подача кріогену відбувається за мс до імпульсу). Після проходження повного курсу волосся припиняє свій зріст. Для того, щоб зберігати цей ефект, фахівці рекомендують робити підтримуючу процедуру лазерної епіляції 1 раз на півроку - рік.

Центр естетичної медицини «Goravsky» має у своєму арсеналі кілька видів лазерних установок останнього покоління. Кваліфіковані фахівці підберуть тип лазера, на якому буде проведено процедуру та необхідну потужність індивідуально для кожного клієнта. Безболісно, швидко та найголовніше, ефективно – три основні принципи лазерної епіляції Центру естетичної медицини «Goravsky».

\