Не секрет, що сучасні чоловіки схильні до впливів модних тенденцій навіть більшою мірою, ніж жінки. Вже давно нікого не дивує факт регулярного відвідування сильною статтю майстрів манікюру. Настав час і чоловічому протистоянню небажаному і зростаючому з надмірним густим волоссям. Чоловічі процедури лазерної епіляції мають велику популярність. Вони безболісні, безпечні та результативні.

Для чого це чоловікам?

Головна відмінність лазерної епіляції у чоловіків від процедури, що проводиться жінкам, полягає в тому, що волосяні відростки у сильної статі жорсткіші і густіші. Особливості зростання чоловічого оволосіння визначаються активністю чоловічих гормонів - андрогенів. Ці речовини визначають як активність роботи фолікулів, а й їх локалізацію. У представників сильної статі проблемними з погляду епіляції є зона спини, грудей, плечей, живота, шиї, вушних раковин. Також класичною локацією небажаного волосся є пахвові западини.

Найчастіше до фахівців лазерного видалення звертаються спортсмени, а також ті, хто ретельно стежить за своїм весняним виглядом. Сучасні стандарти життя припускають гладке тіло, без зайвого волосся. Також клієнтами клінік є володарі дуже чутливої шкіри. Їм доводиться видаляти волосся з обличчя, оскільки кожне гоління залишає сліди роздратування: свербіж, біль, почервоніння. У особливо складних випадках спостерігається розвиток різного виду дерматитів. Як не дивно, але чоловіча шкіра найчастіше є не менш чутливою ніж жіноча. Також чоловіки мають нижчий больовий поріг, тому будь-які методи депіляції їм неприйнятні. Необхідність видалення волосся у чоловіків також пов'язана з підвищеним потовиділенням і, як наслідок цього, неприємним запахом поту, що посилюється присутністю волосся в зоні, де зосереджена велика кількість потових залоз.

Обмежувальні фактори

Принципи сеансу лазерної епіляції для чоловічого населення мало чим відрізняються від стандартних. Щоб повністю позбутися небажаного волосся, потрібно більше сеансів.

Протипоказання для чоловіків, які вирішили зробити епіляцію лазером, є незадовільний стан здоров'я. Тяжкі форми цукрового діабету, аутоімунні захворювання, онкологія унеможливлюють проведення процедури. Також на деякий час відстрочать її проведення вірус герпесу, що активізувався, наявність пошкоджень шкіри в області передбачуваної роботи лазерного променя, а також застудні та вірусні захворювання, що протікають у гострій формі.

Після проведення сеансу може спостерігатись деяке почервоніння шкіри, але воно не завадить продовжити день у звичайному режимі. Після епіляційний період на кілька днів повністю виключається відвідування басейну, лазні та інших місць, де спостерігається істотно підвищена температура. Шкіру слід обробляти за допомогою косметики з добрим коефіцієнтом зволоження. Загар краще виключити за місяць до і на тиждень після проведення сеансу лазерної терапії.

Курс лікування складається із кількох сеансів. Для чоловіків він складатиметься від 8-10 процедур, які проводяться з інтервалом у 6 тижнів. З кожною пройденою процедурою, активність росту волосся сповільнюватиметься. У ході курсу ніякого способу видалення волосся, крім гоління, бути присутнім не повинно.