Скільки б ми не говорили про те, що лазерні процедури можна робити в сонячну пору року, все одно стереотип «не літніх» процедур залишається у більшості людей.

Обговоримо ще раз.

Активна сонячна пора в нашій країні настає у квітні та закінчується приблизно у жовтні. Складно уявити собі людину, яка звикла до ідеальної шкіри і не робила б процедури ВСІ ЦЕЙ ЧАС. А що говорити про південні країни? Наприклад Майамі (шт. Флорида, США), де сонце світить цілий рік. Невже люди там не користуються послугами лазерної епіляції? При тому, що лідер виробників лазерів для епіляції саме США.

Звичайно все на так складно. Загар засмагу різниця. Якщо ви ходите в короткій спідниці все літо, то це не той ступінь пігментації, який ви досягнете лежачи цілий день під сонцем на курорті. З «міським» засмагою немає жодних протипоказань для лазерної епіляції. Та й на морі багато хто не засмагає активно і користується сонцезахисним кремом. Якщо засмага дійсно дуже активна, то процедура не проводиться.

 

Повторимо правила лазерної епіляції влітку:

     Після процедури не можна засмагати 1 тиждень. Або ви робите епіляцію за кілька днів до поїздки на море, або наносите перший тиждень перебування на пляжі сонцезахисний крем.
     До процедури лазерної епіляції повинен пройти 1 міс з моменту активної засмаги. Не плутати з «міським» засмагою.
     Найбільш загоряючі зони - гомілки, стегна та руки. З ними дотримуємось правила №2.
     Найменш загоряючі зони - бікіні, пахви. Їх можна робити цілком спокійно цілий рік.
     Якщо ви сумніваєтеся сильно засмагли ви чи ні, прийдіть до нас, ми оцінимо рівень засмаги і зробимо пробний імпульс.

Чому лазерну епіляцію бояться проводити на шкірі?

Справа в тому, що мета для лазерного променя - пігмент волосся. Але це той самий пігмент, який міститься і у шкірі. Просто у волоссі його набагато більше. При засмагі кількість пігменту на поверхні шкіри збільшується. І цей пігмент стає конкурентним для лазерного променя.

Тому під час епіляції на засмаглій шкірі фахівець або змінює параметри на лазері, або проводить епіляцію на неодимовому лазері. Неодимовий лазер створений спеціально для засмаглої та темної шкіри. Однак він трохи болючіший, і трохи менш швидкий, ніж олександритовий. Тому ми застосовуємо його лише у крайніх випадках. Але і на олександритовому ми проводить процедуру на засмаглій шкірі. Просто дотримуємося правил зазначених вище. Дуже велике значення має хороша система охолодження нашого олександритового лазера Candela, адже кріоген, який виприскується на шкіру за мілісекунду до імпульсу, охолоджує її поверхню і пігмент шкіри не піддається впливу лазера. Процедура ще безпечніша.

Як доказ надаємо відео з епіляцією в нашому центрі на засмаглій шкірі, та ще на найвідкритішому участі - передпліччя. Нарешті мені вдалося побути моделлю на одному з наших відео:)

Щоразу, коли приходить пацієнт із ДУЖЕ засмаглою шкірою ми або відмовляємо йому у послузі, або робимо пробний імпульс, щоб оцінити реакцію шкіри.

Адже нам не менше вас хочеться зробити ефективну процедуру без побічних ефектів.

Про те, як проводиться епіляція в нашому центрі, читайте в розділі Лазерна эпіляція.